شبکه های اجتماعی
اهمیت شبکه اجتماعی در بهبود کسب و کار
امروزه می توانیم مشاهده کنیم که تعداد زیادی از استفاده کنندگان گوشی هوشمند در شبکه های اجتماعی حضور دارند. این مطلب به جایگاهی رسیده که بیشتر مشاغل و کسب و کار ها توانسته اند با حضور در شبکه های اجتماعی و معرفی محصولات خود کسب و کار را رونق دهند.
یکی از مجله های مشهور دنیا که نام آن نکست وب می باشد در این رابطه گفته که شبکه اجتماعی می تواند باعث توسعه و گسترش کلیه کسب و کارهای دیجیتالی شود و می توان شبکه های اجتماعی را یک منبع فوق العاده جهت تبلیغ و معرفی کلیه محصولات شناخت.
برآوردها حاکی از آن است که تعداد کاربران در شبکه های اجتماعی در دنیا تا بیش از 3 میلیارد نفر می رسد که نشان می دهد شبکه های اجتماعی تاثیر بسزایی در رونق و توسعه کلیه کسب و کارها خواهد داشت. در عصر حاضر گوشیهای هوشمند موجب شده تا کلیه کاربران به راحتی بتوانند از اینترنت استفاده نمایند و همین مطلب باعث شده کلیه کسب و کارها از شبکه های اجتماعی برای بهبود شغلی استفاده نمایند. آنها بدون اتلاف وقت توانسته اند کمپین های تبلیغاتی راه اندازی نمایند و در این کمپین ها از کسب و کار خود اطلاعاتی را در دسترس مخاطبان خود قرار دهند. تکرار شدن نام یا برند شغلی می تواند مخاطبان را با آن برند آشنا نماید و پس از چندی آنها جهت خرید محصولات اقدام خواهند نمود.
این مطلب پس از مدتی موجب خواهد شد تا تعدادی از کاربران به مشتری وفادار کسب و کار تبدیل شوند. در عصر حاضر برخی از مشتریان به صورت محسوسی رفتار خود را در جهت پیشرفت تکنولوژی و محیط های اقتصادی در دنیا عوض می کنند. آنها همواره می توانند اطلاعات زیادی را کسب کنند و از محصولات مختلف با خبر شوند و بدین ترتیب اعتمادشان به محصولات و کسب و کارها بیشتر شود. از این رو خدمات و محصولات را در فضای مجازی دنبال می کنند و بدین ترتیب شیوه خرید آنها پس از مدتی تغییر بسزایی خواهد کرد.
به همین دلیل کلیه کسب و کارها برای آنکه بتوانند در عرصه حضور داشته باشند می بایست در شیوه تبلیغاتی خود اصلاحاتی را ایجاد نمایند و در جهت تغییر رفتار و ارتباط با مشتریان خود اقدام نمایند. در سالهای اخیر شبکه های اجتماعی توانسته اند جایگاه ویژه ای در فضای اینترنت داشته باشند و به عنوان پربیننده ترین شیوه دیده شوند. استقبال از این شبکه ها در تمام دنیا همواره رو به رشد می باشد.
کلیه شبکه های اجتماعی عمر کوتاهی دارند ولی امروزه در زندگی کلیه اشخاص نقش مهمی را ایفا می کنند و تعداد زیادی از کاربران همه روزه حداقل یک بار از آنها استفاده می کنند و به صفحاتی که در آن حضور دارند نگاه می کنند. به همین دلیل شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی دارند. تعدادی از محبوب ترین این شبکه ها را در زیر بررسی می کنیم که به جهت تبلیغات و بازاریابی کسب و کارها و جذب مشتریهای جدید اهمیت زیادی دارند.
فیسبوک
بزرگترین جمعیت در بین شبکه های اجتماعی متعلق به فیس بوک می باشد. این شبکه بیش از 60 میلیارد کاربر را به خود اختصاص داده است. با وجود این قبیل شبکه های اجتماعی به دست آوردن مشتریان وفادار از گذشته آسانتر شده است. فیس بوک از ابزارهای بسیاری برای کسب و کار استفاده کرده است که با استفاده از آنها می توانیم با مشتریان در سراسر جهان ارتباط برقرار کنیم و مدیریت تبلیغات در این شبکه اجتماعی بسیار آسان می باشد و این امکان وجود دارد تا با بهترین روش هدف را پیدا کنیم.
توییتر
نقطه قوت توییتر این است که هر مطلبی در آن با سرعتی همانند ویروس منتشر می شود. در توییتر هر چقدر که اشخاص بیشتری مطالب شما را ریتوییت کنند به فالوورهای بیشتری خواهید رسید. ما می توانیم آخرین اخبار و مطالب خود را در یک رسانه برای بازدید عموم منتشر نماییم. با استفاده از هشتگ های مناسب می توانیم تغییرات بزرگی را در منتشر نمودن مطالب ایجاد نماییم. پس می بایست روزانه دقت کنیم و هشتگ هایی را استفاده نماییم که با مطالب مان مرتبط باشند. یکی از راهکارهای مناسب جهت بیشتر دیده شدن این است که مطالب افراد معروف را که فالوورهای زیادی دارند ریتوییت نماییم که در دید عموم قرار بگیریم.
اینستاگرام
در این شبکه اجتماعی که از محبوبیت بسیاری برخوردار است می توانیم عکس ها و ویدئوهایی را که در نمایشگاه ها و رویدادها تهیه کرده ایم جهت مشاهده عموم به اشتراک بگذاریم. زمانی که در یک رویداد ما میزبان باشیم می توانیم شرکت کنندگان را با معرفی یک هشتگ خاص تشویق نماییم تا عکس و فیلم هایی را که در رویداد تهیه کرده اند اشتراک گذاری کنند. بدین منظور می توانیم از طرح های تشویقی و جوایز برای شرکت در این رویدادها استفاده نماییم.
یوتیوب
دومین موتور جستجو در دنیا که توسط شرکت گوگل معرفی شده است یوتیوب می باشد. هنگامی که ما در مورد بهینه سازی در موتورهای جستجو صحبت می کنیم می بایست در نظر داشته باشیم که در نتیجه جستجو، ویدئوها در رتبه بالاتری قرار می گیرند. ما می توانیم مالکیت یوتیوب را از گوگل اخذ نماییم تا بدین ترتیب با دیگر صنایع مرتبط در زمینه شغلی خود ارتباط برقرار نماییم یا به صورت مشترک ویدئوهایی را منتشر نماییم. تا به صورت خودکار و به نام ما توسط دیگر افراد مشاهده شود.
در این دوره که روابط عمومی به روش سنتی دیگر پاسخگوی کسب و کارها نمی باشد می بایست با حضور در شبکه های اجتماعی تحولی بزرگ در کسب و کار ایجاد نمود. بهره گیری بهینه از وسایل ارتباط جمعی بخصوص استفاده از شبکه های اجتماعی، فضای مجازی، موبایل و اینترنت یک نیاز بسیار مهم می باشد. شبکه های اجتماعی را می توانیم به عنوان یک رسانه اجتماعی معرفی نماییم. این رسانه ها در زندگی روزمره کاربران اینترنت، بسیار تاثیرگذار بوده اند به نحوی که ارتباط اجتماعی اشخاص توسط این رسانه ها شکل تازه ای به خود گرفته است.